Scoala a inceput si in acest an cu amenintari de greva, promisiuni de bunastare si, bineinteles, cu gimnastica de intretinere a politicienilor pe la tribunele universitare.
Dar politicienii imbratiseaza ipocrit aerul. Ca nu le sta nimeni in cale. Oricum, nu studentii, care i-au trimis o scrisoare primului ministru sa-i aminteasca de faptul ca ei, ca si sinistratii ultimelor inundatii, sunt in pericol sa ramana sub cerul liber peste iarna. Locurile din camine s-au ispravit ori costa prea mult pe piata neagra, iar preturile camerelor in orasele universitare ii duc pe culmile disperarii. E fapt stiut ca, de multi ani, cifrele de scolarizare ale universitatilor nu au nici o legatura cu cererea de forta de munca, dar nici cu posibilitatea de absorbtie a infrastructurii universitare. Din lacomie, facultatile au acceptat prea multi studenti pe prea putine locuri, pe principiul ca unde incap zece, incap si o suta.
Studentii cred ca oamenii premierului sunt prea ocupati cu pomenile electorale pentru a mai avea timp sa dea ochii cu beneficiarii sau mai degraba victimele amatorismelor guvernamentale. Ocupati cu stransul mainilor si colectarea fondurilor pentru alegeri, ministrii nu mai au vreme sa explice de ce multe dintre promisiunile electorale de acum patru ani au ramas pe hartie. Acum, dupa ce a trecut un mandat, multe dintre promisiuni nici nu mai par a fi de actualitate, s-au ofilit, nu mai au obiect. Studentii de acum patru ani, mituiti cu promisiunea a zeci de mii de locuri noi in camine, sunt pe punctul sa termine facultatea si, oricum, se pregatesc sa plece in Spania, Italia sau unde vad cu ochii. Au invatat ca singura reteta sa nu mai fii dezamagit este sa nu te lasi amagit. Studentii de astazi, cei care nu au apucat inca sa se lupte cu greata provocata de mierea discursurilor si de imbratisarile electorale, cu mita de prin camine, cu garsonierele i