Smoala iese cu unt.
Daca pata e proaspata, radeti-o mai intai cu lama unui cutit. Puneti apoi deasupra unt nesarat sau glicerina. Lasati sa actioneze mai multe ore. Frecati cu spirt, apoi spalati cu apa si cu sapun.
Fructele ies cu glicerina. Petele proaspete de fructe se spala imediat cu apa rece. Petele vechi se imbiba cu glicerina si apa calda, apoi se spala obisnuit.
Iarba iese cu spirt. Se freaca petele cu spirt de 90 de grade, apoi se freaca rufa usor cu apa si clabuc de sapun. Se clateste.
Deodorantii ies cu sare de lamaie. Se dizolva intr-un litru de apa calda o lingurita de sare de lamaie. Se inmoaie pata peste noapte. A doua zi se clateste locul cu apa si apoi se spala in mod obisnuit.
Sangele iese cu sare. Rufa patata se inmoaie repede in apa rece cu sare si se clateste de mai multe ori.
Sudoarea iese cu otet. Se freaca pata cu otet incolor sau esenta de otet diluata cu apa. Se clateste bine, de mai multe ori.
Vinul rosu iese cu sare. Mai intai se absoarbe vinul cu un servetel, apoi se acopera pata cu sare. Se lasa sa actioneze 30 de minute, dupa care se clateste si se freaca cu suc de lamaie sau vin alb. Se spala in mod obisnuit.
Uleiul iese cu faina. Mai intai se absoarbe pata cu o sugativa, apoi se presara pe ea faina. Se lasa cateva ore, apoi se perie bine cu o perie aspra. Inainte de spalare, se sterge pata cu putin detergent de vase.
Parfumul iese cu spirt. Se tamponeaza petele cu glicerina sau spirt alb, apoi se spala in mod normal.
Rugina iese cu sare de lamaie. Se freaca petele cu suc fierbinte de lamaie sau cu sare de lamaie amestecata cu sare. Se lasa o ora la soare apoi se spala. Foarte eficienta este si pasta de dinti cu fluor. Smoala iese cu unt.
Daca pata e proaspata, radeti-o mai intai cu lama unui cutit. Puneti apoi d