Una dintre nevoile estentiale ale omului este apartententa la un grup social. Poti sa ai mancare, bani si sa te simti in siguranta, dar daca nu ai prieteni simti ca iti lipseste ceva.
Prietenii sunt acele persoane care te sustin la greu, te ajuta sa iti cheltui banii la bine, iti mananca mancarea atunci cand au ramas fara bani si te fac sa razi atunci cand tu te pregatesti sa plangi.
Dar tu stii sa iti consolezi prietenii aflati la necaz? Uneori abordam prietenia ca pe un lucru care ni se cuvine si uitam principiul ei esential: prietenia este o relatie dezinteresata intre doua persoane.
Se intampla insa ca viata sa nu fie roz pentru toata lumea, iar prietenul tau de o viata sa aiba probleme mari. Cum poti tu sa il ajuti cu adevarat?
Suportul pe care o sa il acorzi se schimba de la o situatie la alta. In cazul in care survine moartea cuiva drag in familie nu te gandi ca vei putea sa il faci sa se simta mai bine. Daca il vei sustine si vei fi langa el cand va avea nevoie, va fi important pentru el.
Sa nu te astepti sa iti acorde atentie, nu este momentul. Daca e nevoie sa faci ceva, nu ezita. Orice ajutor in acele momente va fi binevenit. Sa nu te astepti la multumiri pentru asta. Durerea il va face sa se inchida in sine.
Daca s-a despartit de iubit/a incearca sa reduci proportiile dramei. In primele saptamani spune-i ca el are dreptate. Cand isi revine explica-i unde a gresit. Iesi in oras cu el, mergeti la comedii, teatru. Este recomandat sa il implici in cat mai multe activitati ca sa nu aiba timp sa isi planga de mila.
In cazul in care are nevoie de niste bani, depinde de tine daca o sa ii dai, sau nu. Daca ai incredere in el/a poti sa ii acorzi un imprumut pentru ca stii ca o sa ti-i inapoieze.
Daca ai un prieten care apeleaza la tine la orice ora, fara sa se gandeasca