Dupa ce Lehman Brothers au intrat in faliment si AIG a primit un imprumut de 85 de miliarde de dolari din partea statului, marele plan de salvare a intregii economii a fost respins.
Dupa nopti nedormite si un alt plan revizuit, Senatul American a hotarat ca ar trebui sa aprobe aruncarea celor 700 de miliarde de dolari in gaura neagra din economia Americii cu intentia salvarii acesteia.
Daca planul Paulson nu ar fi fost aprobat nici a doua oara?
Multi dintre cei care s-au declarat indignati de ideea aprobarii planului care ar aduce marea salvare a economiei din America si-ar fi regandit datele privitoare la nemultumirile pe care le au. Respingerea planului ar fi cauzat o prabusire si mai mare a actiunilor de pe bursele din intreaga lume.
Ca si in cazul celei de-a doua respingeri, senatorii care si-au exprimat votul ca fiind impotriva salvarii de 700 de miliarde de dolari ar fi trebuit sa ofere explicatii cu privire la aceptarea deliberata de a lasa pietele bursiere din intreaga lume sa se prabuseasca. Cu toate acestea intentiile de salvare nu s-ar fi oprit aici. Intr-un final, un plan salvator ar fi fost aprobat.
Alte companii care ar trebui sa dea faliment
Profesorul Universitatii de Finante Duke, Campbell Harvey, a declarat ca ar putea fi intre 750 si 1.000 de falimente bancare in urmatoarele sase luni din cauza proastelor investii facute pana acum. De asemenea nevoia de creditare ameninta alte companii care au nevoie de capital din ce in ce mai mult. Astfel de companii sunt cele din industria auto din Detroit. De asemenea si sectorul aeronautic are nevoie de ajutor. Companiile aeriene nu prea mai fac fata costurilor si incetul cu incetul vor da faliment una cate una.
Interventia Guvernului continua...
Rezerva Federala Americana (FED) continua sa pompeze sume uriase de ba