Cand criza economica mondiala isi arata coltii, Formula 1 simte. Este vorba despre cea mai costisitoare forma de sport, ce inghite anual resurse impresionabile atat de la producatori cat si de la sponsori. Mai exact, "jucatorii" din Formula 1 isi dau seama ca trebuie luate masuri urgente pentru ca imaginea unui sport unde nu exista limite de cheltuieli (iar orgoliile se masoara in zeci de milioane de dolari) nu face casa buna cu taierea bugetului, controlul costurilor si micsorarea salariilor pilotilor.
Vorbim de bani foarte multi. Echipele independente, precum Williams sau Toro Rosso (al carei "boss" este Gerhard Berger) au cheltuit in fiecare sezon 160 si respectiv 128 de millioane de dolari. La toate acestea se adauga faptul ca astfel de echipe mici au dezavantajul ca trebuie sa isi cumpere propulsoarele de la alti producatori, deci nu pot investi in dezvoltarea de tehnologii proprii care sa le garanteze succesul, cum fac „greii” McLaren sau Ferrari.
Integral in Capital. Cand criza economica mondiala isi arata coltii, Formula 1 simte. Este vorba despre cea mai costisitoare forma de sport, ce inghite anual resurse impresionabile atat de la producatori cat si de la sponsori. Mai exact, "jucatorii" din Formula 1 isi dau seama ca trebuie luate masuri urgente pentru ca imaginea unui sport unde nu exista limite de cheltuieli (iar orgoliile se masoara in zeci de milioane de dolari) nu face casa buna cu taierea bugetului, controlul costurilor si micsorarea salariilor pilotilor.
Vorbim de bani foarte multi. Echipele independente, precum Williams sau Toro Rosso (al carei "boss" este Gerhard Berger) au cheltuit in fiecare sezon 160 si respectiv 128 de millioane de dolari. La toate acestea se adauga faptul ca astfel de echipe mici au dezavantajul ca trebuie sa isi cumpere propulsoarele de la alti producatori, deci nu pot investi in dezvoltar