Michel Pattou, presedintele Groupement des Mousquetaires, brandul care reuneste aproximativ 1.200 de proprietari francezi ce detin reteaua locala de magazine Interex, spune ca filiala locala nu are ca obiectiv rentabilizarea imediata, in conditiile in care in cei opt ani de prezenta locala nu a reusit sa intre pe profit.
"Nu avem ca obiectiv rentabilizarea imediata, cum ar putea avea un grup cotat la Bursa. Obiectivul nostru este sa ne dezvoltam in Europa. Rezultatele financiare nu sunt cele pe care le vrem, deocamdata, dar nu exista imperative, nu exista presiune de timp. Vrem sa ne dezvoltam in Romania si nu vom vinde reteaua", afirma Pattou.
La inceputul acestui an pe piata locala au aparut cateva informatii potrivit carora grupul ar lua in calcul vanzarea afacerii din Romania, insa francezii au infirmat imediat intr-un mod categoric aceste zvonuri.
"Cateva proiecte sunt amanate, dar vor continua", precizeaza Phillippe Lavalard, cel care conduce operatiunile grupului francez in Balcani.
Reprezentantii Interex, o retea care numara in prezent 11 magazine, spun ca grupul are in prezent doua probleme, la Sibiu si la Constanta, prima fiind aproape rezolvata, in timp ce in cazul unitatii neperformante din Constanta, gruparea ia in calcul posibilitatea vanzarii.
"Daca Constanta nu poate deveni profitabila in urmatorii doi, trei ani, este posibil sa vindem unitatea de acolo si sa gasim un nou teren pentru amenajarea unui alt magazin. Principala problema pe care o avem in Constanta este locatia", spune Stanislas Mainfroy, secretar general CDE R Interex, filiala locala a Gruparii Muschetarilor.
Mainfroy precizeaza ca in cazul unitatii din Sibiu amenajate pe locul unui fost magazin Univers'All problema a fost aproape rezolvata prin eficientizare. "In Sibiu, am reamenajat magazinul, reinnoim echipa, pentru ca avem nevoie de oameni cal