Angajaţii firmei, obligaţi să lase robinetele deschise „din cauza germenilor”
Cel mai mare lanţ de cafenele din lume – Starbucks – este în plin scandal, din cauza propriilor politici, care dăunează mediului mai mult decât o fabrică. Unul dintre regulamente îi obligă pe angajaţii din cafenelele corporaţiei să lase în permanenţă deschis robinetul din spatele barului, chiuvetă unde se spală vesela utilizată la pregătirea diverselor sortimente de cafea. Astfel, pentru pregătirea unei simple cafele, se ajunge la situaţia în care se risipesc litri de apă total inutil.
Cotidianul „Daily Mail” susţine că, prin pierderile de apă de la toate cele 15.000 de sucursale Starbucks din lume, compania iroseşte în fiecare zi 23,4 milioane de litri de apă. În condiţiile în care apa potabilă este un lux pentru unele popoare din Africa, dar chiar şi pentru alte zone ale lumii (rezervele de apă dulce ale Pământului se reduc pe zi ce trece), politica Starbucks, lăudată drept o companie „prietenoasă” cu mediul, a fost aspru criticată de organizaţiile ecologiste.
Consternarea acestora a fost cu atât mai mare cu cât compania şi-a motivat această politică susţinând că este obligată de actualele standarde de siguranţă alimentară. Prin urmare, chiar dacă risipeşte metri cubi de apă, Starbucks vrea doar să se asigure că, pe conductele care alimentează cu apă cafenelele sale, diverşi germeni nu vor avea timpul necesar pentru a se reproduce, relatează BBC. „Acest tip de chiuvete folosite de noi folosesc un flux continuu de apă rece, pentru a clăti reziduurile alimentare, pentru a menţine ustensilele curate şi pentru a preveni extinderea bacteriilor”, a spus reprezentantul Starbucks. (M.T.)
Angajaţii firmei, obligaţi să lase robinetele deschise „din cauza germenilor”
Cel mai mare lanţ de cafenele din lume – Starbucks – este în plin scandal, din cauza p