Societatea Română de Radioterapie şi Oncologie Medicală, în colaborare cu European Society for Medical Oncology au organizat, între 2 şi 4 octombrie, al 18-lea Congres Anual de Oncologie.
Societatea Română de Radioterapie şi Oncologie Medicală, în colaborare cu European Society for Medical Oncology au organizat, între 2 şi 4 octombrie, al 18-lea Congres Anual de Oncologie. Tematica din acest an: "Managementul Cancerului la Sân”, "Diferenţe europene în tratamentul cancerului la sân”. Românul Michael Untch, onncolog şi ginecolog de talie internaţională, participant la acest eveniment medical, consideră că sunt suficiente dovezi să sperăm că necruţătorul cancer "va fi ţinut sub control”.
Michael Untch este român, deşi după nume n-ai spune. A plecat de mai bine de 30 de ani în Germania. A studiat "medicina” la Munchen. S-a căsătorit şi este tată a patru copii. Vorbeşte încă fluent limba română şi simte româneşte, dovadă că vine în ţară de patru-cinci ori pe an, lucrează cu colegii săi din Sibiu şi Bucureşti, iar de ceva vreme şi cu cei de la Institutul Oncologic din Cluj. Speră ca, în 20 de ani, cancerul să fie cel puţin o boală ţinută sub control. A publicat peste 200 de lucrări de specialitate în oncologie, a tratat mii de pacienţi, aplicând cele mai noi tratamente. Este profesor şi şeful Centrului Interdisciplinar de Cancer la Sân la Helios Klinikum din Berlin.
Modelul germanReputatul oncolog Michael Untch dă exemplul Germaniei în privinţa luptei contra cancerului de sân. Michael Untch pledează pentru screening-ul prin mamografie anuală, care trebuie introdus şi în România. în Germania, femeile de la 50 la 70 de ani sunt incluse în acest screening, metodă ce oferă şansa ca majoritatea cancerelor de sân să fie depistate "într-un stadiu extrem de timpuriu. Astfel, 90% dintre paciente sunt salvate. Dar în România aproximativ 50