Festivalul de Muzica Veche Bucuresti se desfasoara in perioada 12 - 19 octombrie 2008. Este un eveniment prin care se doreste readucerea in atentia publicului a sonoritatilor pastrate din epocile medievala, renascentista si baroca. Pe langa genurile erudite apartinand acestor perioade premergatoare Clasicismului muzical, in cadrul Festivalului veti putea asculta, de asemenea, concerte de muzica bizantina.
Artistii invitati din Germania, Ungaria si Romania sunt specializati in tehnica interpretativa a muzicii vechi intr-o maniera autentica si pe instrumente istorice sau replici ale acestor instrumente (lauta, orga, clavecin; instrumente de suflat din perioada Renasterii muzicale si a Barocului muzical: blockflöte, trompeta, flauto traverso etc.).
Pe parcursul celor opt zile de Festival, concertele vor fi gazduite de Ateneul Roman, Teatrul Odeon, Palatul Sutu, Biserica Domnita Balasa, Biserica Anglicana si Universitatea Nationala de Muzica.
In paralel cu Festivalul de Muzica Veche Bucuresti 2008, in perioada 17-19 octombrie, se va desfasura, in incinta Palatului Sutu, Targul de Muzica Veche Bucuresti, un eveniment international ce reuneste constructori de instrumente vechi, publicatii, edituri, muzicieni.
Informatii suplimentare gasiti in documentele atasate si pe site-ul Festivalului . Festivalul de Muzica Veche Bucuresti se desfasoara in perioada 12 - 19 octombrie 2008. Este un eveniment prin care se doreste readucerea in atentia publicului a sonoritatilor pastrate din epocile medievala, renascentista si baroca. Pe langa genurile erudite apartinand acestor perioade premergatoare Clasicismului muzical, in cadrul Festivalului veti putea asculta, de asemenea, concerte de muzica bizantina.
Artistii invitati din Germania, Ungaria si Romania sunt specializati in tehnica interpretativa a muzicii vechi intr-o maniera aut