După ce parlamentarii au promis măriri salariale de 50% pentru profesori, şi celelalte confederaţii sindicale cer lefuri mai mari. Sindicaliştii din învăţământ au discutat ieri cu ministrul Cristian Adomniţei despre legea măririi salariilor profesorilor. Liderii dascălilor au cerut bani din bugetul Educaţiei, susţinând că există resurse suficiente. „Banii îi putem găsi în bugetul Educaţiei, nu trebuie să apelăm la altcineva. Nouăzeci la sută din noi, profesorii, avem statut de intelectuali şi trebuie să ajungem să fim într-adevăr o categorie prioritară”, a spus Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, i-a contrazis pe sindicalişti şi le-a arătat că în bugetul Educaţiei 6% reprezintă numai creşterile salariale, dacă legea va fi promulgată, şi nu va mai rămâne niciun ban pentru investiţii.
“Anul următor şi următorii ani nu vom mai repara nimic, nu vom mai cumpăra niciun autobuz, niciun calculator. Toţi banii se vor duce spre creşterile salariale. Din 2004 până în prezent, salariile profesorilor s-au dublat, aceştia fiind singura categorie bugetară care a beneficiat de o asemenea creştere salarială”, a spus Adomniţei.
Preşedintele Federaţiei “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, a avertizat Guvernul că reprezentanţii cadrelor didactice nu vor sta cu mâinile încrucişate şi a ameninţat chiar cu greva generală dacă legea nu va fi votată. Confederaţiile sindicale din România susţin o creştere a salariilor bugetarilor în condiţiile în care acestea nu se ridică la un nivel decent, însă nu susţin măsuri populiste de majorare a veniturilor anumitor categorii sociale.
Medicii ies în stradă
Colegiul Medicilor din România (CMR) va solicita creşterea salariilor medicilor dacă măsura măririi salariilor profesorilor şi a funcţionarilor publici