Deşi a votat la fel ca şi colegii săi din Parlament în cazul legii de mărire a salariilor profesorilor, ministrul Cristian Adomniţei n-a scăpat de scandal la partid.
În şedinţa de ieri a Biroului Politic al PNL, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, i-a cerut demisia colegului său de la Educaţie pentru că a pus Guvernul în situaţia de a căuta bani pentru măriri exagerate de salarii.
Cum demisia lui Adomniţei n-ar fi rezolvat oricum problema, liberalii au inventariat variantele pe care le au la îndemână pentru a ieşi din acestă situaţie. Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, ne-a declarat că au fost discutate patru opţiuni. Una dintre ele, apelul la Curtea Constituţională, a fost deja pusă în aplicare de Guvern. "În al doilea rând s-a discutat despre posibilitatea ca preşedintele să nu promulge legea adoptată de Parlament, în urma atenţionării trimise de premier. O altă soluţie ar fi ca Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să fie îngheţate salariile bugetarilor până la sfârşitul anului sau, ultima variantă, Executivul să îşi asume răspunderea în Parlament pe o lege similară", ne-a declarat Meleşcanu, precizând că nu a fost aleasă deocamdată nici una dintre aceste variante, Guvernul aşteptând răspunsul de la Curtea Constituţională.
La finalul şedinţei, Tăriceanu a declarat că, în unanimitate, conducerea PNL a decis să nu susţină punerea în aplicare a măririi salariilor profesorilor cu 50%, indiferent de costurile politice, precizând că are variante de a împiedica această majorare. El a exclus atât varianta unei demisii în bloc a Guvernului, cum a cerut liderul PSD, Mircea Geoană, cât şi pe cea a demisiei vreunui ministru. "Nu sunt genul care să depună armele", a declarat premierul. Deşi a votat la fel ca şi colegii săi din Parlament în cazul legii de mărire a salariilor profesorilor, ministru