Ultimele doua week-end-uri au fost extrem de pline pentru Centrul de Creatie Braila, invitat la cea de-a III-a editie a "Tirgului Rustica", desfasurat la Muzeul National de Istorie Bucuresti si la "Tirgul Taranului Roman, desfasurat de Muzeul Taranului Roman si Fundatia Anton Roman. "In fiecare week-end, la Tirgul Taranului Roman sint invitati, din diferite zone etnografice din tara, mestesugari si producatori. Noi am fost invitati cu atelierul de revitalizare a textilelor traditionale. Interesul foarte mare pentru produsele noastre, pe care l-am provocat si datorita mediatizarii, au creat o imagine favorabila preocuparilor Consiliului Judetean Braila si Centrului de Creatie pentru revitalizarea si promovarea mestesugurilor care ne dau identitatea", a punctat directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
La cele doua tirguri, reprezentantele Centrului de Creatie Braila au fost tesatoarele Steluta Iancu si Radita Lascu. "Am vindut foarte bine. Dupa ce am aparut la televizor, veneau oameni la tirg si intrebau “unde este standul Brailei?”. In Bucuresti este un cuplu, care tine mortis sa-l anuntam ori de cite ori mergem in Capitala pentru a cumpara produse de la noi. Noi folosim doar fire naturale de bumbac, in, borangic, cinepa si lina, iar oamenii sint atrasi de calitate", povesteste tesatoarea Radita Lascu.
La cele doua tirguri marfa brailenilor a fost vinduta in proportie de 70%. Oferta a fost variata - stergare cu motiv, chindeu, pinza chiriachie, fete de masa, presuri groase, posete. Tesatoarele spun ca s-au dus la tirg cu aproximativ 30 de posete si s-au intors numai cu trei.
Ultimele doua week-end-uri au fost extrem de pline pentru Centrul de Creatie Braila, invitat la cea de-a III-a editie a "Tirgului Rustica", desfasurat la Muzeul National de Istorie Bucuresti si la "Tirgul Taranului Roman, desfasurat de Muzeul Taranului Roman si