Spaţiile de joacă din curtea Spitalului de Copii din Craiova au fost lăsate în paragină. Un schelet de carusel, mormane de fiare, dar şi câini vagabonzi se ascund prin iarba înaltă şi netăiată de mai mulţi ani.
În curtea din spatele sediului Colegiului Medicilor sunt mai multe parcele pe care au fost amenajate, cu ani în urmă, trei locuri de joacă pentru copii. Din ele nu a mai rămas mare lucru. Vegetaţia luxuriantă şi rugina au pus stăpânire pe curtea care odinioară era plină de vocile cristaline ale copiilor. În marea de vegetaţie se mai văd un schelet de carusel, câteva ţevi care mai păstrează, pe ici pe colo, pete de vopsea albastră, scări metalice acoperite de verdeaţă şi un leagăn aproape intact printre mormanele de fiare. Asta e tot ce a mai rămas din locurile de joacă din imediata vecinătate a sediului Colegiului Medicilor Dolj.
Spaţiul verde este administrat acum de trei unităţi care se ocupă, culmea, de îngrijirea şi ocrotirea copiilor. Este vorba de Leagănul de Copii, un centru pentru copii cu handicap şi Spitalul de Copii. Nici una dintre aceste instituţii nu s-a îngrijit nici măcar să taie iarba de pe spaţiul verde, dar să se mai ocupe şi de amenajarea lui. Managerul Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova - unitatea sanitară de care aparţine Spitalul de Copii - susţine că instituţia pe care o conduce nu are bani pentru îngrijirea terenului. „Doar unul dintre spaţii este al Spitalului de Copii şi pe acela nu l-am putut amenaja pentru că nu avem bani. Celelalte parcele sunt ale consiliului local care ar trebui probabil să le amenajaze“, s-a plâns managerul Mihai Coman.
Copiii nu sunt lăsaţi pe afară
Spaţiul de care vorbeşte managerul Spitalului „Filantropia“ este de fapt curtea interioară a clădirii care adăposteşte Spitalul de Copii. Pe terenul respectiv au fost amplasate cu ani în urmă un leagăn şi o piscină,