In plina ciza financiara, nu numai economistii emit opinii despre evenimentele care au loc ci si cei care nu sunt foarte avizati, dar care se pot incadra in categoria liderilor de opinie. Este cazul unor personalitati precum Michael Bloomberg, primarul orasului New York, Vaclav Havel, fostul presedinte al Cehiei sau chiar Papa Benedict al XVI-lea. Exista o serie de personalitati care au incercat sa comenteze criza financiara mondiala intr-un mod cat mai interesant. Astfel, Michael Bloomberg a
In plina ciza financiara, nu numai economistii emit opinii despre evenimentele care au loc ci si cei care nu sunt foarte avizati, dar care se pot incadra in categoria liderilor de opinie. Este cazul unor personalitati precum Michael Bloomberg, primarul orasului New York, Vaclav Havel, fostul presedinte al Cehiei sau chiar Papa Benedict al XVI-lea.
Exista o serie de personalitati care au incercat sa comenteze criza financiara mondiala intr-un mod cat mai interesant.
Astfel, Michael Bloomberg a declarat: "Am putea argumenta ca aceasta criza nu este ceva foarte grav".
Vaclav Havel, fostul presedinte ceh, un pic mai filosof se pare, arata ca "un cult al schimbarii permanente, al noutatii, poate arunca civilizatia intr-un abis. Oamenii au nevoie de o revolutie existentiala, un soc pentru a-si regasi spiritul".
Cea mai interesanta si transanta afirmatie vine din partea Suveranului Pontif, care a tinut si el sa emita o opinie despre criza economica: "Banii nu inseamna nimic", a declarat sec Papa Benedict al XVI-lea, precizand ca banii fac parte dintr-o realitate secundara.
Sursa: Le Point