Europenii s-au bucurat anul trecut de atragerea celor mai multe investiţii străine directe la nivel global. Cu toate acestea, locurile de muncă create prin noile proiecte de investiţii au scăzut cu 18 % faţă de 2006. Raportul Ernst&Young European Investment Monitor, recent dat publicităţii, arată că, în 2007, numai în industrie numărul locurilor de muncă nou-create prin investiţiile străine a fost mai mic cu 30.000 faţă de anul 2006. Logistica, construcţiile de maşini,
Europenii s-au bucurat anul trecut de atragerea celor mai multe investiţii străine directe la nivel global. Cu toate acestea, locurile de muncă create prin noile proiecte de investiţii au scăzut cu 18 % faţă de 2006.
Raportul Ernst&Young European Investment Monitor, recent dat publicităţii, arată că, în 2007, numai în industrie numărul locurilor de muncă nou-create prin investiţiile străine a fost mai mic cu 30.000 faţă de anul 2006. Logistica, construcţiile de maşini, farmaceuticele şi echipamentele industriale au fost sectoarele cele mai afectate.
Analiza comparativă a investiţiilor indică o continuitate a tendinţelor finanţatorilor străini. Grosul fondurilor s-a dus către marile puteri economice ale continentului. Poate şi pentru că majoritatea investiţiilor au fost făcute tot de companiile occidentale. Aportul investitorilor americani sau din alte părţi ale lumii la noile proiecte de investiţii din Europa a fost sub aşteptările analiştilor macroeconomici.
Lider în atragerea proiectelor de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă a fost Regatul Marii Britanii. Chiar dacă nu s-au mai situat la nivelul performanţelor atinse acum doi ani, englezii au ocupat primul loc în topul ţărilor cu cele mai multe joburi create cu ajutorul investiţiilor străine. Atractive pentru investitorii străini au fost şi Franţa, Germania şi Spania, dovadă locurile ocupate în clasamentul de mai