Impactul crizei financiare se va resimiti pe piata de leasing operational prin cresterea costurilor cu lichiditatile, cu atat mai mult cu cat principalii jucatorii din piata romaneasca sunt subsidiare ale marilor companii europene si internationale, afirma Arnault Leglaye, directorul general al Arval Romania, o subsidiara a grupului francez BNP Paribas.
"Peste doi ani vor ramane trei sau patru jucatori internationali de talie mare, care vor trece cu bine de criza de lichiditati. Pot spune ca actuala criza reprezinta o oportunitate pentru marile companii internationale de leasing operational sa-si consolideze afacerile, spre deosebire de jucatorii mici."
Arval estimeaza afaceri de 9 mil. euro pe plan local pentru anul acesta, mai mult de peste zece ori fata de rezultatele raportate in 2007.
Valoarea totala a contractelor din portofoliul companiei de leasing operational se ridica la 66 mil. euro, pentru anul viitor fiind estimata o crestere de aproape 70%, pana la 110 mil. euro. Activa pe piata locala din 2006, compania Arval a incheiat anul trecut cu afaceri in valoare de 860.000 de euro si pierderi de 1,2 mil. euro, estimand pentru anul in curs o cifra de afaceri de 9 mil. euro.
"Pentru anul acesta, prognozam o cifra de afaceri de 9 milioane de euro. Obiectivul nostru pe termen lung este insa de a atinge break-evenul in 2010", a spus Arnault Leglaye, directorul general al companiei de leasing operational Arval Romania.
Compania este unul dintre primii trei jucatori de pe piata locala de leasing operational, alaturi de societatile BRD Sogelease si Lease Plan care isi disputa o piata estimata la o valoare de 800 de milioane de euro si 12.000-15.000 de autovehicule.
In prezent, Arval gestioneaza o flota de 1.700 de autoturisme, mizand pe un avans al parcului auto pana la 3.000 de unitati anul viitor. Portofoliul de clienti al Arval est