Ştiaţi că seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente şi că uleiul de cânepă presat la rece are raportul ideal între acizii graşi esenţali Omega 6 şi Omega 3? În curând, vă veţi putea bucura de beneficiile acetor produse în varianta lor eco.
Ştiaţi că seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente şi că uleiul de cânepă presat la rece are raportul ideal între acizii graşi esenţali Omega 6 şi Omega 3? În curând, vă veţi putea bucura de beneficiile acetor produse în varianta lor eco.
Canah – Green Living este primul procesator autorizat de seminţe de cânepă – eco şi convenţionale – din România şi printre puţinii din Europa. Firma deţine din 2007 o fabrică de procesare la Salonta. "Încă din faza de proiectare, aceasta a fost concepută pentru procesare duală, atât pentru produse convenţionale, cât şi ecologice. La început am folosit seminţe convenţionale, apoi am început să procesăm şi seminţe de cânepă ecologice, cumpărate din Franţa", ne-a declarat Oana Suciu, director de dezvoltare la Canah. Astfel că fabrica din Salonta produce ulei de cânepă presat la rece, seminţe decorticate de cânepă şi făină proteică de cânepă, atât în variantă naturală (din seminţe convenţionale), cât şi bio. În primă fază, gama de produse bio a luat calea exportului – Italia, Cehia, Germania –, în timp ce pe piaţa autohtonă au intrat doar produsele convenţionale. În curând însă românii se vor putea şi ei bucura de proprietăţile uleiului, seminţelor şi făinii de cânepă eco. Primul punct de desfacere va fi magazinul "Leacul" din Capitală.
BeneficiiMulţi dintre români, când aud de cânepă, se gândesc la... canabis. Însă produsele din seminţe de cânepă nu au nici în clin, nici în mânecă cu această substanţă interzisă. Uleiul şi seminţele de cânepă sunt consumate de mii de ani în ţările asiatice, pentru că au proprie