Prăjitura cu cremă Sânziana este un produs care, dacă îl cumpăraţi fără să citiţi eticheta, creşte şansele de a ingera substanţe pe care nu le doriţi.
Prăjitura cu cremă Sânziana este un produs care, dacă îl cumpăraţi fără să citiţi eticheta, creşte şansele de a ingera substanţe pe care nu le doriţi.
Unul dintre ingredientele majore ale prăjiturii este margarina (grăsime vegetală hidrogenată), pe care toţi consumatorii ar trebui să o ocolească, dar în mod special cardiacii şi cei cu afecţiuni hepatice. Aceasta este amestecată cu o cantitate foarte mare de zahăr, ceea ce face ca produsul să fie dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Din această cauză, prăjitura nu poate fi vândută nici în unităţile de învăţământ, pentru că nu respectă Legea 123/2008. Copii şi adolescenţii nu trebuie să consume această prăjitură şi pentru că are în compoziţie alcool etilic rafinat, despre prezenţa căruia nu suntem avertizaţi în mod special.
Aditivii alimentari utilizaţi dau şi ei motiv de îngrijorare. Conservantul, sorbat de potasiu, este contraindicat în alimentaţia alergicilor. De asemenea, este incriminat în apariţia iritaţiilor dermice şi în distrugerea vitaminei B12. E476 s-a dovedit a fi hepato şi nefrotoxic, iar sorbitolul E420 are efecte laxative atunci când este consumat în exces. Producătorul nu ne spune ce fel de coloranţi a folosit, încălcând astfel Legea 106/2002 privind etichetarea alimentelor.
Mai mult, nu oferă nici informaţiile nutriţionale. Chiar şi aşa, din compoziţie rezultă că valoarea energetică a prăjiturii Sânziana este foarte mare, iar supraponderalii şi obezii ar trebui să o evite.
Persoanele care suferă de alergie la soia trebuie să testeze reacţia organismului, iar cei cu celiachie nu vor consuma produsul din cauza conţin