Grătare câtă frunză, câtă iarbă în faţa Complexului Polus din Cluj-Napoca. Lume la fel de multă, venită în calitate de participant sau de pofticios la cea de-a patra ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber.
Grătare câtă frunză, câtă iarbă în faţa Complexului Polus din Cluj-Napoca. Lume la fel de multă, venită în calitate de participant sau de pofticios la cea de-a patra ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber. Ca o pată de "non-culoare" se puteau observa organizatorii – ACCEA (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ), cu tricourile lor negre, care pe toată perioada evenimentului nu prea au avut parte de odihnă. Dar a meritat!
Concursul şi-a desemnat la sfârşit, după cum era de aşteptat, câştigătorii, ocupanţii locului I fiind de această dată reprezentanţii Motelului Gilău. Atât degustătorii trecători, cât şi cei specializaţi – adică juriul – s-au ales cu ceva: o experienţă frumoasă şi câteva calorii în plus (ei, şi ce!). Printre standurile cu multe feluri de preparate având la bază vânatul, pregătite cu măiestrie sau stângaci (în mică măsură), s-a strecurat juriul, format din nume sonore ale gastronomiei româneşti şi nu numai, precum: Dumitru Burtea, Cornelia Ghişoi, Vlad Florică, Jacob Hausmann, Dan Chişu, Sergiu Nedelea. Preşedinte: Robert Rainford, cunoscut chef în lumea întreagă şi vedetă de televiziune. De la toţi am reuşit să adunăm câteva păreri care, în mare măsură, au coincis. Concluzia ce s-a tras la finalul acestui campionat a fost: românilor le place să muncească, mult şi cu spor!
"Da, într-adevăr, românii au dovedit din nou că au talent şi îndemânare în prepararea bucatelor. Într-o altă ordine de idei, aş vrea să împart cu publicul satisfacţia pe care o am, având în vedere că vom participa la Olimpiada de la Frankfurt, unde România va fi prezentă pentru a zecea oară. Am reuşit să