Americanii nu par să-şi fi ales un câştigător clar nici după a doua dezbatere televizată dintre republicanul John McCain şi democratul Barack Hussein Obama. Criza economică a fost principalul subiect al celei de-a doua dezbateri televizate dintre candidaţii la preşedinţia Statelor Unite. Principala preocupare a cetăţenilor americani, economia, a fost în centrul celei de-a doua dezbateri televizate între democratul Barack Hussein Obama şi republicanul John McCain.
Format interactiv
Dezbaterea, desfăşurată în oraşul Nashville (Tennessee), a fost marcată în primul rând de interactivitate. Astfel, întrebările selectate de moderator au fost adresate direct de un grup de 100-150 de alegători indecişi, aşezaţi în centrul scenei.
“Traversăm cea mai gravă criză financiară de la cea din 1929. Acesta este verdictul politicii economice eronate duse în ultimii opt ani şi sprijinite de McCain”, a fost atacul lui Barack Obama, care a deschis o seară mai violentă în declaraţii decât prima dezbatere.
Cu exact patru săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale John McCain a profitat de ocazia oferită de dezbatere pentru a avansa o nouă propunere de ieşire din criză: achiziţionarea de către stat a creditelor imobiliare pe care beneficiarii nu le mai pot plăti. “Aceasta este propunerea mea, nu a lui Obama. Şi nu este propunerea lui Bush”, a spus ironic fostul erou de război.
Obama, subvenţionat de Fannie Mae şi Freddie Mac
Au urmat atacurile republicanului, care i-a transmis lui Obama că eventualele creşteri ale taxelor contribuabililor, aşa cum susţin democraţii, nu ar ajuta economia americană. Totodată, el l-a acuzat pe Obama că a primit cele mai multe donaţii din partea Fannie Mae şi Freddie Mac, cei doi giganţi din sectorul refinanţării ipotecare al căror faliment a acutizat criza financiară. “Su