Sedinta de ieri a Camerei Deputatilor a consemnat un nou val de cadouri electorale, fie ca ele au fost date de Guvern si consimtite de "alesi", fie ca au fost initiate de senatori sau deputati. Pe langa adoptarea ordonantelor privind cresterile salariale acordate controlorilor financiari din cadrul Curtii de Conturi, judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei, deputatii au votat si majorarea alocatiilor familiale complementare si a celor de sustinere pentru familiile monoparentale, dar au majorat si numarul indemnizatiilor de merit pentru personalitatile din diferite domenii. Primul proiect, initiat de PC, prevede cresterea alocatiei complementare de la 30 de lei la 50 de lei pentru familia cu un copil, de la 35 de lei la 60 de lei pentru familiile cu doi copii, de la 40 de lei la 65 de lei pentru familia cu trei copii si, respectiv, de la 45 de lei la 70 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.
Cuantumul alocatiei de sustinere pentru familiile monoparentale se va majora si el la 70 de lei pentru un copil, 80 de lei pentru familia cu doi copii, 85 de lei pentru familia cu trei copii si 90 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii. In ciuda avizului negativ dat de Guvern, proiectul a fost adoptat cu 156 de voturi "pentru" (PSD, PRM, PD-L, UDMR si PC), 22 de voturi "contra" (PNL) si 8 abtineri (minoritati). Au fost totusi trei deputati PNL care s-au pronuntat impotriva Guvernului: Andrian Sirojea Mihei, Emil Strunga si Ioan Dumitru Puchianu.
La propunerea PD-L si PC, cu un scor asemanator s-a aprobat si cresterea (de la 1.500 la 1.650) numarului indemnizatiilor de merit acordate personalitatilor din diferite domenii. Indemnizatia lunara este egala cu trei salarii minime brute pe tara, care sunt neimpozabile.
Sedinta de ieri a Camerei Deputatilor a consemnat un nou val de cadouri elec