Prima competiţie internaţională de gen găzduită de România va reuni duminică, la Bucureşti, amatori şi atleţi profesionişti, pe un traseu care are în centru emblema ceauşistă. Sursa: Reuters
La Beijing, Constantina Diţă-Tomescu a luat aurul după ce a alergat cei 42,195 de kilometri în 2 ore, 26 de minute şi 44 de secunde. La Bucureşti, românii au la dispoziţie 6 ore pentru a termina aceeaşi distanţă, în cadrul primului maraton internaţional găzduit în capitala României. Maratonul Internaţional Toyota se va desfăşura duminică, de la 9.30, pe un traseu care trece pe lângă cele mai importante clădiri din Bucureşti. Astfel, până după-amiază, ruta va fi deschisă alergătorilor şi închisă autoturismelor. În cadrul competiţiei există cinci probe, pentru care există premii totale în valoare de 45.000 de euro.
Până miercuri, la maraton, erau înscrise 52 de persoane şi 20 de atleţi din Etiopia, Rusia, Italia, Burundi, Republica Moldova şi România. Semimaratonul a convins 70 de concurenţi să vină la start. Corporatiştii aduc în concurs 20 de echipe, iar la proba populară vor alerga peste 100 de persoane. Cei care doresc se mai pot înscrie, - pe www.romanian marathon.com - până sâmbătă, sau direct în Piaţa Constituţiei, până în ziua competiţiei inclusiv.
„Primul pas pentru a avea un maraton internaţional recunoscut a fost făcut. Noi ne gândim la 300 de alergători la maratonul trei“, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, iniţiatoarea evenimentului.
STUDIU
Alergarea te menţine în viaţă
Oamenii care aleargă sunt mai sănătoşi şi au o speranţă de viaţă mai mare decât cei care nu practică sportul, arată un studiu al Universităţii Stanford din California, publicat în luna august şi citat de Reuters. Cercetarea a fost făcută pe persoane care alergau în mod frecvent şi pe unele care nu făceau deloc jogging. Î