* Pe 12 octombrie, de la ora 18, la Pro Tv
În ediţia din 12 octombrie a emisiunii România, te iubesc!, corespondentul Ştirilor Pro Tv, Alex Dima, aduce în atenţia telespectatorilor un fenomen deosebit de grav: deşertificarea care afectează judeţul Dolj. Zona, cunoscută sub denumirea sugestivă Sahara Olteniei, este o fâşie lată de 30 de km, care porneşte de la Dunăre şi se apropie de Craiova şi Caracal. Deşertificarea afectează o suprafaţă de 100.000 de hectare.
În perioada 1960 - 1970, problema nisipurilor din Sahara Olteniei a fost rezolvată, iar deşertul a fost transformat într-un adevărat paradis, unde peste 60 de specii de plante erau cultivate, iar pomii şi viţa de vie serveau ca perdele de protecţie în calea nisipurilor.
Imediat după revoluţie însă, localnicii au distrus sistemele de irigare, au smuls pomii şi viţa de vie şi au furat tot ce le-a ieşit în cale. În prezent, cercetătorii avertizează că, peste 20 de ani, în România producţia de cereale va scădea cu 40%, iar 10 judeţe vor fi afectate de deşertificare. „Indiferenţa, nepăsarea localnicilor care au distrus sistemele de irigaţii şi bâjbâiala funcţionarilor care au în grijă Institutul de Cercetare Dăbuleni” sunt motivele care l-au determinat pe Alex Dima să facă acest demers jurnalistic.
Tot în ediţia din 12 octombrie, Anca Nastasi dezvăluie adevăruri şocante din culisele afacerilor imobliare care domină Bucureştiul. În Capitală, pentru fiecare metru pătrat de teren se dă o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Primele victime ale „rechinilor” imobliari au fost monumentele arhitectonice ale oraşului. Cei care trag sforile afacerilor imobiliare de milioane de euro decid, sub ochii nepăsători ai autorităţilor, ce şi când se demolează. Sub pretextul că oraşul trebuie să se dezvolte, au fost demolate construcţii pe care statul român ar fi putut să le salveze, dacă le-ar fi declarat