Surse de la virful FMI au avertizat ca daca planurile guvernamentale de salvare a sistemului financiar vor esua, singura optiune pentru a stabiliza economia Marii Britanii ar fi nationalizarea totala a sistemului bancar britanic, sustine cotidianul Times in editia sa online.
Aceasta ar fi cel mai sumbru avertisment de la inceputul crizei financiare si a venit dupa una din cele mai negre zile pe bursele din intreaga lume. Ministrii de finante ai celor mai mari economii mondiale si sefii marilor banci centrale se straduiesc de saptamani sa inlature panica ce a facut ravagii la bursa si sa adopte planuri de salvare pentru a impiedica o prabusire a sistemului financiar mondial.
Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a scazut vineri cu 366 de puncte, incheind la 3.947,78, o scadere de 8,48%, cea mai mare intr-o zi de la 20 octombrie 1987 pana in prezent. Actiunile bancilor au intrat in picaj rapid. Royal Bank of Scotland a inregistrat o scadere de 25%, HBOS a consemnat o scadere de 19%, iar Barclays a scazut cu 14%.
Detaliile planului de salvare pus la punct de guvernul britanic urmau sa fie dezvaluite vineri seara, la intalnirea G7.
UPDATE: Times a modificat substantial continutul articolului citat, scotand orice referire la o posibila nationalizare totala a sistemului bancar britanic Surse de la virful FMI au avertizat ca daca planurile guvernamentale de salvare a sistemului financiar vor esua, singura optiune pentru a stabiliza economia Marii Britanii ar fi nationalizarea totala a sistemului bancar britanic, sustine cotidianul Times in editia sa online.
Aceasta ar fi cel mai sumbru avertisment de la inceputul crizei financiare si a venit dupa una din cele mai negre zile pe bursele din intreaga lume. Ministrii de finante ai celor mai mari economii mondiale si sefii marilor banci centrale se straduiesc de saptamani s