Nu vă mai amintiţi titlul ultimei cărţi pe care aţi citit-o? Nu ştiţi niciodată unde aţi pus cheile? Nu vă îngrijoraţi! Creierul dumneavoastră are nevoie de o serie de exerciţii pentru a fi menţinut în formă. Ca să vă îmbunătăţiţi memoria aveţi nevoie de antrenament.
Privilegiul de a învăţa nu este rezervat doar studenţilor sau tinerilor. Pentru a folosi creierul la maximul capacităţilor sale, este recomandat să îl antrenaţi zilnic, memorând diferite lucruri care vă sunt utile în viaţa de zi cu zi: numerele de telefon pe care le folosiţi cel mai des, cuvintele cântecului dumneavoastră preferat, codul sistemului de alarmă de la birou, citatele care vă plac din cărţile pe care le citiţi.
Şi somnul este indispensabil pentru a reuşi să vă concentraţi şi să aveţi o capacitate bună de memorare. De fapt, în timp ce dormim, creierul nostru clasifică toate informaţiile acumulate în timpul zilei. Iată de ce, atunci când dormim prost şi puţin, amintirile noastre sunt perturbate.
De asemenea, o alimentaţie sănătoasă şi variată joacă un rol important în funcţionarea creierului. Faptul că peştele e un aliment-cheie pentru a avea o bună memorie e un lucru cunoscut de toată lumea. Peştele este bogat în fosfor şi este benefic atât pentru creier, cât şi pentru întregul organism.
Reţineţi, de asemenea, că afinele sunt recomandate persoanelor care doresc să-şi îmbunătăţească memoria.
Nu trebuie să vă neglijaţi nici sănătatea, căci stresul sau stările depresive pot avea efecte negative asupra capacităţii de concentrare, de învăţare şi de memorare.
Păstraţi-vă calmul şi nu ezitaţi să apelaţi la metode de relaxare precum yoga sau masaje ori de câte ori aveţi ocazia. Limitaţi şi consumul de alcool şi de tutun, deoarece acestea alterează o parte din receptorii cerebrali. De asemenea, evitaţi, pe cât este posibil, consumul de ceai şi cafea, care afecteaz