După-amiaza simţiţi, deseori, cum nivelul de energie scade până aproape de zero şi ciocolata vă face cu ochiul mai mult ca niciodată. Nu vă lăsaţi pradă ispitei. Mai bine puneţi în aplicare câteva trucuri care vă vor ajuta să vă revigoraţi, menţinându-vă în acelaşi timp şi silueta.
Pentru a combate oboseala chiar înainte ca ea să se instaleze, foarte importantă este masa de prânz. Obişnuiţi-vă ca în acest moment al zilei să mâncaţi o porţie moderată de alimente ce conţin carbohidraţi cu asimilare lentă (pâine integrală sau paste, de exemplu), pe care să o completaţi cu o porţie consistentă de proteine precum tonul, somonul sau carnea de pui. Terminaţi masa cu un fruct sau cu un iaurt: acestea vă vor da energia de care aveţi nevoie pentru a „rezista“ până seara.
Nu mâncaţi prea mult
O masă consistentă prezintă două dezavantaje majore. În primul rând, conţine multe calorii, iar în al doilea rând, vă provoacă o stare de moleşeală. Porţiile mari de alimente care conţin carbohidraţi stimulează producerea de serotonină, o substanţă care îmbunătăţeşte starea de spirit, dar, în acelaşi timp, acest proces consumă energie şi ne oboseşte.
Cafeaua, un aliat
Dacă este băută în cantităţi rezonabile, cafeaua poate fi mai degrabă un aliat decât un duşman. Cel mai potrivit moment pentru a bea o ceaşcă de cafea este la o jumătate de oră după ce aţi terminat prânzul. În schimb, nu veţi beneficia de impulsul de energie pe care vi-l conferă cofeina dacă de-a lungul zilei beţi cafeaua ca pe apă, şi asta pentru că deveniţi repede „imună“ la efectele acestei substanţe.
Gustările şi apa sunt foarte importante
Dacă nivelul de energie nu se ridică nici la două-trei ore după prânz, atunci cu siguranţă organismul dumneavoastră cere o gustare. Este foarte important să alegeţi gustările „cu cap“ şi să ronţăiţi alimente