Zece poliţişti clujeni sunt purtaţi de câteva luni între Parchet şi instanţele de judecată după ce, în 2007, au fost implicaţi într-un incident violent provocat de un localnic din Nima.
În iulie 2007, zece poliţişti l-au înso- ţit pe un executor judecătoresc în localitatea Nima, pentru a pune în aplicare o sentinţă judecătorească ce-l viza pe Ioan Pop. Acesta i-a aşteptat pe oamenii legii înarmat cu bâte şi topoare, iar când şeful postului din Fizeşul Gherlii, Dorin Baias, a încercat să-l imobilizeze, Ioan Pop l-a lovit cu o coadă de sapă în cap şi cu un topor în piciorul drept. Poliţistul a avut nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale. Imediat după comiterea agresiunii, Ioan Pop a fost reţinut în baza unui mandat de arestare emis de judecă toarea Ioana Salcu, de la Judecătoria Gherla. Însă Tribunalul Cluj l-a pus în libertate pe motiv că tot judecătoarea Salcu a fost cea care a verificat şi legalitatea mandatului de arestare, lucru interzis de Codul Penal.
La un an de la incident, cei zece au fost chemaţi la Curtea de Apel Cluj, ca urmare a unei plângeri depuse tocmai de Ioan Pop, cel care îi agresase pe oamenii legii. „El ne-a atacat şi a pus curent în gard şi tot el e cu gura mare. După ce ni se întâmplă, nici nu-ţi mai vine să participi la executări. Noi am pus în aplicare o sentinţă a justiţiei, şi acum tot noi suntem chemaţi aici“, se plânge subcomisarul Vasile Paşcu, unul dintre cei zece poliţişti.
Subinspectorul Petru Filip, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Cluj, susţine că legislaţia în vigoare nu le permite poliţiştilor aflaţi în astfel de cazuri să fie apăraţi de consilierii juridici ai MIRA.
„Mai există un caz la Dej, în care agresorul a fost condamnat pentru ultraj. După doi ani, medicul legist a declarat că agresorul a fost lovit şi, de atunci, poliţistul Ioan Moldovan a fost trimis