În continuare, un avantaj important este faptul că avem o forţă de muncă ieftină
Unul dintre progresele înregistrate este îmbunătăţirea transportului intern, cu deficienţe la cel extern
Ţările din Europa Centrală şi de Est sunt cele mai populare destinaţii pentru primele 500 companii multinaţionale de top din lume în ceea ce priveşte deschiderea unei filiale. Bucureştiul se clasează anul acesta pe locul 31, în scădere cu trei locuri faţă de anul trecut din totalul de 34 de mari oraşe incluse în raportul European Cities Monitor al companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.
În topul clasamentului se află Londra, Paris şi Frankfurt. La întrebarea cât de bine cunosc companiile cele 34 de oraşe incluse în raport ca o posibilă locaţie a afacerilor, Bucureştiul a obţinut cel mai mic punctaj. Astfel, doar 14% din cele 500 de companii cunoşteau Capitala. Tot pe ultimul loc se află şi la situaţia legăturilor de transport externe, coborând trei poziţii faţă de anul trecut, în timp ce transportul intern s-a îmbunătăţit, situând Bucureştiul pe locul 26, la acelaşi nivel cu oraşele Praga şi Oslo.
Avem prea puţine spaţii de birouri pentru companii
Bucureştiul a înregistrat o scădere de pe locul 28, anul trecut, pe locul 32 anul acesta în ceea ce priveşte posibilitatea companiilor de a recruta personal calificat, şi se clasează pe ce-a de-a doua poziţie la costurile forţei de muncă, după ce anul trecut a fost pe primul loc, fiind surclasată de Varşovia. Raportul mai arată că la capitolul limbi străine nu ne putem compara cu vecinii noştri din Budapesta, Varşovia sau Praga. Bucureştiul ocupă astfel locul 28. La capitolul disponibilitatea clădirilor de birouri, ocupă locul 28, în scădere cu 18 poziţii. „Dacă anul trecut chiriile spaţiilor de birouri erau considerate accesibile şi plasau Bucureştiul chiar pe a doua poziţie între