Iaurtul, fructele, peştele sunt importante arme contra răcelilor şi gripelor. Sursa: Hepta
Dacă îi veţi asigura organismului doze importante de vitamine, minerale, antioxidanţi şi probiotice, veţi reuşi să luaţi răcelile şi gripele din pripă. O dietă potrivită va reduce severitatea simptomelor şi va scurta durata bolii.
Probioticele din lactate
Aceste bacterii care transformă laptele în iaurt îi poate fi de folos sistemului imunitar. 70% dintre celulele care produc anticorpi se află în tractul digestiv. Dacă menţineţi aceste celule active, ele vă vor ajuta să luptaţi împotriva răcelilor şi gripelor. Într-un studiu recent, cercetătorii germani au demonstrat, pe 479 de voluntari, că persoanele care iau, timp de trei luni, suplimente cu probiotice reuşesc să reducă durata răcelilor cu două zile şi să îşi scadă severitatea simptomelor cu 20%. Deşi probioticele se vând în capsule, o metodă mult mai simplă de a aduce aceste substanţe benefice în organism este să mâncaţi iaurt sau chefir, un tip de lactate făcute din „culturi active“.
Dacă luaţi vitamina C la primele semne de răceală, veţi suferi mai puţine zile. Studii recente arată că această vitamină nu este capabilă să prevină răcelile şi gripele, aşa cum s-a crezut până acum, însă le poate reduce durata şi severitatea. Astfel, dacă luaţi multivitamine şi mâncaţi fructe şi legume, veţi acumula suficientă vitamina C.
Zincul alungă strănutul
Acest mineral ar trebui să vă ajute să scăpaţi de strănuturi. „Virusurile se cantonează pe mucoasa nazală în molecule numite ICAM 1“, explică medicul Murray Grossan, specialist la Spitalul „Cedars - Sinai“, SUA, citat de publicaţia „Health“. Zincul se prinde şi el de aceleaşi molecule, deci ar putea „opri“ virusurile şi răcelile să atace.
Zincul poate fi obţinut din peşte, carne (de vită, porc, p