Cererea de servicii de catering a apărut destul de devreme, în 1992
Invazia multinaţionalelor în România garantează un viitor bun pentru această piaţă
La începutul anilor 1992, cererea de servicii de catering pentru evenimentele organizate de instituţii era în creştere, ceea ce a generat apariţia unor firme specializate pentru acest tip de eveniment, între care şi Gala Catering. “Totul a început ca şi bufet de incintă, dar, datorită cererilor din acea vreme pentru servicii de catering pentru congresele din Sala Palatului, ne-am orientat activitatea către acest tip de servicii. Afacerea a început în anul 1992, în incinta Sălii Palatului, şi a fost fondată de Adriana Panciu”, spune Georgiana Diaconul, director general la Gala Catering.
Încă din acea vreme, Gala Catering s-a consacrat ca şi companie de catering exclusiv pentru evenimente şi a păstrat acest profil până în prezent. Georgiana Diaconul a început colaborarea cu Adriana Panciu şi cu această companie, în anul 1998. “Acest gen de activitate m-a cucerit încă de atunci şi m-am adaptat, dezvoltat şi evoluat odată cu cerinţele şi evoluţia pieţei. Asta m-a determinat ca din luna iunie 2007 să şi preiau activitatea companiei”, menţionează directorul Gala Catering.
După cum mărturiseşte, “chiar dacă am studiat alimentaţia publică şi turismul şi am continuat cu managementul, toată experienţa am acumulat-o în anii de practică. Nimic nu se compară cu practica şi cu provocările de la evenimente”, explică Diaconul.
Clienţi variaţi, de la artişti la Microsoft sau Siemens
Ca în orice domeniu, la început activităţile au fost mai timide, s-au desfăşurat în incinta Sălii Palatului, după care compania a început să se orienteze către sălile noi de conferinţă, a continuat cu locaţii şi activităţi din ce în ce mai provocatoare, de exemplu evenimente în tramvai, pe şantier, în balon. @