Acest mijloc de recreere a devenit unul dintre primele opţiuni ale angajaţilor care fac team-building
Cea mai „scumpă” parte a investiţiei: terenul şi echipamentul
Victor Paicu avea 21 de ani în 2001, când a demarat afacerea de operator de paintball împreună cu alţi patru asociaţi, printre care şi fratele său,Traian Paicu. Toţi cei cinci erau încă studenţi când au pus bazele firmei Fight Extreme. „Ideea ne-a venit jucând. Fiind pasionaţi la rândul nostru de acest joc, în 2000 am apelat la unul din cei şase-şapte operatori de paintball din Bucureşti. Am observat că afacerile existente erau foarte neorganizate, nu aveau terenuri special amenajate, se mergea în păduri şi oamenii veneau cu echipamentele în maşina proprie”, declară Victor Paicu, unul dintre asociaţi.
În 2001, cei cinci au reuşit să adune prin forţe proprii 10.000 de euro şi sub numele Atomic Paintball au închiriat un teren de joc în Neptun. „Am avut multe probleme la început, oamenii nu ştiau ce este paintball-ul. Am avut şansa unui parteneriat cu un post de televiziune pentru tineret, care a făcut o emisiune estivală la terenul nostru de la mare şi astfel ne-am făcut cunoscuţi”, mai spune Paicu. Primele materiale le-au importat din Canada, la costuri foarte mari, deoarece taxele de transport şi vamale erau atunci foarte ridicate. În momentul în care au elaborat planul de afaceri, cei cinci asociaţi au decis să ofere ceva special clienţilor lor. În primul rând s-au gândit la un teren fix, deoarece clienţii de la mare sau din Bucureşti nu plănuiau din timp o seară de paintball, ci veneau la teren şi închiriau pe moment.
După Neptun, în 2003, cei cinci au deschis un teren de paintball în Bucureşti, la baza sportivă Keoke, sub numele Citypaintball. „În 2004 am luat contact cu fabricanţii şi distribuitorii direcţi pentru Europa şi am început să importăm de la ei la preţuri