“Statuile, în centrul atenţiei”, publicã “El Pais”. Un reportaj pentru care reporterii ziarului spaniol au ieşit pe strãdã pentru a vorbi cu mimii - sau statuile umane, cum le numesc “Statuile, în centrul atenţiei” , publicã “El Pais”.
Un reportaj pentru care reporterii ziarului spaniol au ieşit pe strãdã pentru a vorbi cu mimii - sau statuile umane, cum le numesc trecãtorii. Cei mai mulţi sunt imigranţi; dintre cele 70 de statui umane care împodobesc strãzile din Barcelona, aproximativ 30 sunt români, relevã ziarul spaniol.
“Imigranţii ridicã la 20% procentajul locuitorilor care nu sunt catolici” , informeazã “El Pais”, ediţia de Valencia.
Islamicii, ortodocşii şi evreii care locuiesc în Spania au câştigat noi adepţi în ultimii ani. Acest lucru a dus la “alterarea mozaicului religios” în Spania, în aşa mãsurã încât 20% din populaţia din Valencia este de altã religie decât cea catolicã.
“Gresia este produsul care reprezintã 51% din exportul Spaniol cãtre România” , intitulezã “Levante” un articol din pagina de economie.
Institutul Valencian de Export susţine cã 51% din exporturile spaniole cãtre România constau în ceramicã, în special gresie şi faianţã. Numãrul mare de români care locuieşte în provincia Vaencia şi care munceşte în domeniul construcţiilor a fãcut cunoscutã ceramica spaniolã în România.
“Tot mai mulţi imigranţi îşi manifestã simpatia fãţã de cultura bascã” , titreazã “El Correo”.
7.800 de elevi, printre care şi români, s-au înscris în acest an la cursurile de limba euskera, în Navarra şi Ţara Bascilor. Astfel, s-a cosntatat cã tot mai mulţi pãrinţi imigranţi îşi înscriu copiii în şcoli bilingve.
“Din România, în Ribera del Duero” , publicã “Norte de Castilla”.
Este vorba despre un reportaj în care cinci imigranţi descri