Peste 200 de persoane din judetul nostru au beneficat de servicii de ocupare a unui de loc de munca oferite in cadrul proiectului "Acces" derulat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila in parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CDIMM). Proiectul finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2005 a avut ca obiectiv general intensificarea programului personalizat de masuri active si preventive pentru ocuparea fortei de munca in 8 localitati din judet: Insuratei, Viziru, Zavoaia, Stancuta, Ciocile, Bertesti, Racovita si Ciresu. Asa cum au explicat cei doi parteneri implicati in proiectul "Acces", serviciile oferite celor 214 persoane din grupul tinta au fost concentrate pe solicitanti de loc de munca, prin apropierea serviciilor de ocupare de beneficiari sau potentiali beneficiari, printr-o abordare proactiva, o atitudine deschisa si o mai buna evaluare a situatiei somajului. In plus, proiectul a atins si un al scop important: identificarea rezervei de forta de munca din judetul Braila, preponderent din mediul rural.
In urma implementarii acestui proiect, dintre cei 214 beneficiari informati si consiliati, 60 au beneficiat si de servicii de mediere, iar in final, 2% din grupul tinta initial constituit si-au gasit un loc de munca.
Peste 200 de persoane din judetul nostru au beneficat de servicii de ocupare a unui de loc de munca oferite in cadrul proiectului "Acces" derulat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila in parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CDIMM). Proiectul finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2005 a avut ca obiectiv general intensificarea programului personalizat de masuri active si preventive pentru ocuparea fortei de munca in 8 localitati din judet: Insuratei, Viziru, Zavoaia, Stancuta, C