La cursele organizate cu ocazia primei ediţii a Maratonului Internaţional, pe străzile Capitalei au alergat atleţi profesionişti, kenyeni şi pensionari. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Primul maraton profesionist din România s-a desfăşurat, ieri dimineaţă, în centrul Capitalei. Evenimentul, ce va figura din 2009 în calendarul Federaţiei Internaţionale de Atletism, a fost însoţit de un maraton pentru amatori, ce a adunat la start aproximativ 150 de alergători, din toate categoriile sociale sau de vârstă.
Dacă, la profesionişti, primele trei locuri au fost ocupate de kenyenii Francis Muendo Maundo şi Nixon Kipkoech şi italianul de origine marocană Mostafa Errebah, maratonul amatorilor a marcat o suită de îmbrânceli şi gâfâieli, reunite generic pe tot traseul concursului: de jur împrejurul Casei Poporului.
Tricouri galbene şi miros de farmacie
Ora 9.20. Se pregăteşte startul atât pentru probele de maraton, de semimaraton sau ştafetă, cât şi pentru cursa populară, unde peste 150 de alergători amatori se agită amuzaţi pe lângă sportivii de performanţă. Locul de unde se va da startul pentru cursa populară e uşor de găsit: toţi alergătorii sunt îmbrăcaţi în tricouri galbene, iar în aer miroase a Ben Gay mai ceva ca într-o farmacie.
Startul este dat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. „Auzi, tu vrei să câştigi?“, îşi întreabă un bărbat colega de cursă. „Păi, hai atunci mai în spate, să nu ne calce ăştia în picioare“, o sfătuieşte atletul, cu câteva secunde înainte ca plutonul s-o ia de-a valma către unul dintre colţurile Casei Poporului.
Mostafa Errebah, alergător de maraton, locul III:"Trebuie să fii foarte pregătit psihologic. Dacă nu ai mintea puternică, nu termini maratonul; te opreşti. "
Cros fără o grabă deosebită
Poate că niciodată n-a părut Casa Poporului chiar atât de