Pentru ca sarbatoarea sa fie una de succes, pe langa placinta dobrogeana, primaria le-a mai impartit navodarenilor 10.000 de sarmale si 400 de litri de vin fiert Pe parcursul a doua zile, la initiativa Primariei si a Consiliului Local al orasului Navodari, si in colaborare cu Casa de Cultura "Pontul Euxin", in Parcul Central din localitate s-a desfasurat cea de-a treia editie a manifestarilor dedicate Zilelor Recoltei. Atractia principala a sarbatorii toamnei a fost, cu certitudine, placinta de 16 metri, cu o greutate de 205 kilograme, pe care navodarenii au degustat-o in mai putin de 15 minute. Forfota mare, ieri, in Parcul Central din Navodari. Dupa ce, sambata, locuitorii si oaspetii lor au avut prilejul sa-si aprovizioneze camara de la standurile celor 25 de comercianti din localitate si din imprejurimi, ieri a venit randul distractiei. Pe la orele pranzului, mai multi patiseri au impartit celor prezenti din cea mai mare placinta dobrogeana, pregatita special cu aceasta ocazie, la initiativa autoritatilor locale. Chiar daca nu s-a putut prepara la cald savuroasa gustare, neavand efectiv un cuptor mobil in acest sens, cei 16 metri de placinta pe care o firma specializata de patiserie a pregatit-o au avut un real succes in randurile oaspetilor. "Este atat de mare, incat sa ajunga la 2.000 de persoane, aproape 200 de kilograme", a apreciat viceprimarul Florin Chelaru, delegat sa se ocupe de buna desfasurare a evenimentului, in lipsa primarului Nicolae Matei, plecat intr-o delegatie de lucru in afara tarii. In mai putin de un sfert de ora, placinta a fost impartita, navodarenii declarandu-se multumiti de initiativa edilului.
Sarmale si vin pentru toata lumea Nici sarmalele si vinul oferite de autoritati nu au tinut la distanta multimea adunata in Parcul Central. Navodarenii - cu mic, cu mare - au format cozi de cativa metri pentru a primi o farfurie cu bu