» Dupa cateva ore de discutii, edilii nu au reusit sa incheie protocolul, urmand sa reia discutiile spre seara.
» Cursele RATB nu vor parcurge distante mai lungi de 15-20 km in afara Bucurestiului.
» Pensionarii din Ilfov ar putea beneficia de reduceri din tariful biletelor.
La aproape o luna de la aprobarea ordonantei care permite RATB sa intre pe traseele preorasenesti, nu s-a schimbat absolut nimic. Desi autoritatile au promis ca lucrurile vor intra in normal in cateva zile de la aprobarea ordonantei, locuitorii din Bucuresti si Ilfov mai asteapta si acum autobuzele RATB. Explicatia autoritatilor tine de birocratie: trebuie incheiat un protocol intre edilii din Ilfov si cei din Bucuresti, acesta va fi ulterior supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Consiliului Judetean Ilfov si abia apoi se va putea pune in aplicare. Desi a trecut o luna, se bate pasul pe loc cu discutii interminabile, in timp ce oamenii asteapta concretizarea promisiunilor.
Protocol "just"
Conditiile stipulate in protocolul ce se va incheia intre Bucuresti si Ilfov pentru transportul preorasenesc au fost indelung dezbatute ieri de primarul Oprescu, presedintele CJ Ilfov si directorul RATB. Dupa ce au intarziat mai mult de un ceas fata de ora anuntata pentru comunicarea concluziilor, cei trei au declarat ca inca nu au stabilit nimic concret. Primarul Oprescu a promis ca se va incheia un protocol "just" pentru toate partile implicate si ca nu se vor mai arunca sume importante ce nu se vor putea acoperi din vanzarea biletelor si abonamentelor.
Partile implicate trebuiu sa se mai intalneasca inca o data in cursul zilei de ieri pentru a stabili exact ce va cuprinde protocolul, insa pana la ora inchiderii editiei nu au comunicat vreun rezultat.
Proceduri birocratice
Dupa semnarea protocolului, acesta trebu