Bruni provine dintr-o familie de industriaşi milanezi care a fugit în Franţa pentru a scăpa de actele teroriste ale Brigăzilor Roşii
Prima-doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, a recunoscut că l-a influenţat pe soţul său, preşedintele Nicolas Sarkozy, să refuze extrădarea în Italia a unei foste membre a grupării teroriste de stânga Brigăzile Roşii. Intervenţia Carlei în favoarea compatrioatei sale, Marina Petrella, în vârstă de 54 de ani, este primul exemplu în care o primă-doamnă cu simpatii de stânga reuşeşte să influenţeze decizia politică a unui preşedinte de dreapta, comentează publicaţia britanică The Independent, citată de Agerpres.
Mai mult, situaţia are potenţialul de a declanşa un conflict diplomatic între Italia şi Franţa, mai ales că rudele victimelor Marinei Petrella au denunţat gestul lui Sarkozy ca fiind “inacceptabil”, scrie şi BBC. O organizaţie italiană pentru sprijinirea victimelor terorismului a anunţat că a închiriat o garnitură de tren pentru a-şi transporta membrii la Paris, urmând să protesteze în faţa Palatului Elysée la sfârşitul acestei săptămâni.
Preşedinţia franceză a anunţat că Marina Petrella, conducătoarea celulei din Roma a organizaţiei de extremă-stânga Brigăzile Roşii între 1976 şi 1982, condamnată de un tribunal italian la închisoare pe viaţă pentru crimă şi răpire, nu va fi extrădată Italiei. Petrella, care a trăit ascunsă în Franţa în ultimii 15 ani, a fost arestată în apropiere de Paris la puţin timp după ce preşedintele francez Nicolas Sarkozy a venit la putere anul trecut, cu o agendă dură împotriva organizaţiilor teroriste, aşa cum este considerată şi organizaţia Brigăzile Roşii.
Petrella, care este căsătorită cu un cetăţean francez şi are doi copii în Franţa, a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de arestarea sa şi eventualitatea deportării sale în Italia. La sfârşitul săptămânii tr