Suferinţele plămânilor ar putea fi uşurate printr-un consum ergulat de broccoli, se arată într-un studiu efectual la Şcoala de Medicină Johns Hopkins. Broccoli a fost asociat deja cu îmbunătăţiri aduse inimii, creierului şi chiar în prevenirea cancerului. Bolile de plămâni, apărute în principal la fumători, distrug sistemul de apărare al acestor organe. Se pare că beneficiile consumului de broccoli sunt date de un concentrat natural pe care îl conţin şi care reduce inflamaţiile plămânilor.
Acest concentrat este recunoscut de peste 15 ani drept antioxidant şi detoxifiant, contribuind la integritatea celulară. Efectele date de concentratul din broccoli apar rapid şi durează mai mult decât în cazul altor antioxidanţi.
În cazul bolilor de plămâni, alţi antioxidanţi analizaţi s-au dovedit a fi mai puţin rezistenţi decât boala, de aceea cercetătorii îşi spun mari speranţe în noua descoperire. (E.H.)
Suferinţele plămânilor ar putea fi uşurate printr-un consum ergulat de broccoli, se arată într-un studiu efectual la Şcoala de Medicină Johns Hopkins. Broccoli a fost asociat deja cu îmbunătăţiri aduse inimii, creierului şi chiar în prevenirea cancerului. Bolile de plămâni, apărute în principal la fumători, distrug sistemul de apărare al acestor organe. Se pare că beneficiile consumului de broccoli sunt date de un concentrat natural pe care îl conţin şi care reduce inflamaţiile plămânilor.
Acest concentrat este recunoscut de peste 15 ani drept antioxidant şi detoxifiant, contribuind la integritatea celulară. Efectele date de concentratul din broccoli apar rapid şi durează mai mult decât în cazul altor antioxidanţi.
În cazul bolilor de plămâni, alţi antioxidanţi analizaţi s-au dovedit a fi mai puţin rezistenţi decât boala, de aceea cercetătorii îşi spun mari speranţe în noua descoperire. (E.H.)