Ciocolata albă cu felii de portocală confiată Heidi este un produs care are în compoziţie mai mult zahăr decât unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutriţional mare.
Ciocolata albă cu felii de portocală confiată Heidi este un produs care are în compoziţie mai mult zahăr decât unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutriţional mare.
Ciocolata analizată conţine conservanţi într-o cantitate mult mai mare decât unt de cacao, care ar trebui să fie ingredientul principal. Conservanţii utilizaţi au efecte adverse asupra sănătăţii. E202, sorbat de potasiu, le poate provoca astm şi alergii consumatorilor sensibili.
Metabisulfitul de sodiu, E223, are o doză zilnică admisă foarte mică, de 0,7 mg/kg corp din cauza multiplelor sale efecte adverse. Cel mai grav este că încetineşte asimilarea vitaminei B1, care poate provoca în timp probleme ale sistemului nervos.
Mai mult, induce "astm de sulfit". Persoanele cu bronşită, conjunctivită, emfizem, afecţiuni cardiovasculare şi renale trebuie să evite consumul compuşilor cu sulf. E211, benzoat de sodiu, declanşează sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD) şi poate interfera cu ADN-ul, ducând în timp la apariţia cancerului. Doza zilnică admisă este de 0-5 mg/kg corp.
Aditivii alimentari utilizaţi pentru această ciocolată îi scad valoarea biologică şi îi cresc valoarea energetică. De aceea, persoanele supraponderale şi obeze trebuie să evite consumul, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Cantitatea mare de zahăr din această ciocolată pune în pericol sănătatea pancreasului, care este obligat să secrete o cantitate foarte mare de insulină.
Ciocolata nu corespunde criteriilor specificate în Legea 123/2008 şi de aceea nu poate fi vândută î