Populaţia judeţului Braşov a crescut considerabil datorită rromilor, potrivit ultimelor raportări demografice. Cele mai multe naşteri au fost, în 2008, în localităţile unde populaţia aparţine acestei etnii. Până acum, în judeţ s-au născut 4.700 de copii. În top se află comuna Tărlungeni, unde în primele opt luni ale anului au venit pe lume peste 100 de bebeluşi. Cele mai multe naşteri au fost, după Tărlungeni, în Budila, Feldioara, Apaţa şi Augustin.
Există o localitate în judeţul Braşov unde anul acesta s-au născut doar cinci copii. Este vorba de Beclean, unde sporul natural este de 4,5 la mie. Adică diferenţa dintre numărul naşterilor şi cel al deceselor. Cu alte cuvinte, la Beclean s-au născut cinci copii, dar au murit patru persoane. Cel mai mic spor de natalitate este însă la Predeal. Chiar dacă au fost 14 naşteri, numărul deceselor se apropie de acesta. În staţiune sporul natural este de numai patru procente. Populaţia judeţului Braşov a crescut considerabil datorită rromilor, potrivit ultimelor raportări demografice. Cele mai multe naşteri au fost, în 2008, în localităţile unde populaţia aparţine acestei etnii. Până acum, în judeţ s-au născut 4.700 de copii. În top se află comuna Tărlungeni, unde în primele opt luni ale anului au venit pe lume peste 100 de bebeluşi. Cele mai multe naşteri au fost, după Tărlungeni, în Budila, Feldioara, Apaţa şi Augustin.
Există o localitate în judeţul Braşov unde anul acesta s-au născut doar cinci copii. Este vorba de Beclean, unde sporul natural este de 4,5 la mie. Adică diferenţa dintre numărul naşterilor şi cel al deceselor. Cu alte cuvinte, la Beclean s-au născut cinci copii, dar au murit patru persoane. Cel mai mic spor de natalitate este însă la Predeal. Chiar dacă au fost 14 naşteri, numărul deceselor se apropie de acesta. În staţiune sporul natural este de numai patru procente.