Pregătirea grădinii pentru primăvară se face deja începând din această perioadă
Acum este momentul plantării bulbilor, fiindcă precipitaţiile cresc şi pământul este cald
În afară de curăţarea plantelor uscate, derecoltarea seminţelor, de muşuroirea trandafirilor şi bujorilor, pentru a nu le îngheţa rădăcinile, trebuie să plantăm bulbii, care se vor transforma în minunate covoare colorate încă de la topirea zăpezii. „În primul rând, vom studia momentele de înflorire a florilor”, recomandă Cristina Filipovici, specialist amenajări peisajere. Acestea se întind de la sfârşitul lunii februarie şi până la începutul verii, în iunie. Plantele cu bulbi, de primăvară, sunt adaptate foarte bine la zonele temperate, caracteristice ţării noastre. Zăpada care se topeşte şi ploile de primăvară oferă proviziile de umezeală necesare acestor plante care îşi scot la iveală mugurii, încercând să atragă primele insecte pentru a-şi asigura polenizarea.
*Îngrijiţi-vă de acum de ghioceii, brânduşele şi lalelele din grădina dumneavostră
Acum este momentul ideal de plantare al bulbilor multora dintre florile ce compun grădinile, fiindcă precipitaţiile cresc, pământul este cald şi încurajează dezvoltarea plantei, în timp ce temperaturile din ce în ce mai scăzute descurajează creşterea părţii aeriene. Plantele cu bulbi ce înfloresc foarte timpuriu sunt mici şi delicate (ghioceii, brânduşele, clopoţeii albaştri), iar cei care îşi etalează frumuseţea mai târziu, pe parcursul primăverii (narcisele, lalelele, zambilele) sunt mai înalte, cu flori mai mari, într-o varietate bogată de forme şi culori.
*Cum plantaţi bulbii?
“Bulboasele mignone au bulbii foarte mici, aceştia trebuind aşezaţi la 5 - 7 cm în pământ, pe când bulboasele mari, ai căror bulbi sunt mai voluminoşi, au adâncimea de plantare în funcţie de volum, până la 15-20 cm. Va trebui să ţinem