Emblema centrului financiar al Europei caută soluţii de urgenţă pentru a depăşi momentul dificil cauzat de falimentul Lehman Brothers, unul dintre cei mai importanţi chiriaşi ai săi. Săptămåna trecută, printre anunţurile despre bănci salvate de stat de la colaps şi-a făcut loc şi o ştire legată de scăderea valorii Canary Wharf din City-ul londonez. Songbird Estates, compania care deţine circa 60% din acţiunile complexului de birouri, a anunţat că valoarea netă a p
Emblema centrului financiar al Europei caută soluţii de urgenţă pentru a depăşi momentul dificil cauzat de falimentul Lehman Brothers, unul dintre cei mai importanţi chiriaşi ai săi.
Săptămåna trecută, printre anunţurile despre bănci salvate de stat de la colaps şi-a făcut loc şi o ştire legată de scăderea valorii Canary Wharf din City-ul londonez. Songbird Estates, compania care deţine circa 60% din acţiunile complexului de birouri, a anunţat că valoarea netă a proprietăţilor sale s-a diminuat cu 21,2% în ultimele şase luni, de la 2,35 miliarde de lire sterline la 1,85 miliarde, în vreme ce acţiunile sale au pierdut 5,1% din valoare. „Nimeni nu e imun la deteriorarea rapidă a pieţei financiare. Ca atare, nici noi nu am scăpat“, a explicat situaţia preşedintele Songbird, David Pritchard. Americanii de la Lehman Brothers aveau închiriate birouri cu o suprafaţă totală de 95.000 de metri pătraţi în Canary Wharf. Dar declaraţiile pe această temă sunt oarecum contrastante. „Într-adevăr, Songbird are o problemă, dar Canary Wharf, nu. Acţiunile Songbird sunt puţin expuse, maximum 5%, iar faptul că valoarea proprietăţilor sale a scăzut nu înseamnă că lucrurile nu merg bine pentru noi“, spune, pentru Capital, George Iacobescu, CEO Canary Wharf, cotat recent între cei mai influenţi 50 de oameni de pe piaţa financiară londoneză.
Chiria pe care Lehman Brothers o plătea pentru cei aproximativ 95.00