Primul festival culinar internaţional din România se organizează începând de astăzi în Capitală.Participanţii la “Bucharest Food Festival” vor avea parte de concursuri cu premii, spectacole şi lecţii gastronomice. Zeci de expozanţi din stăinătate şi din aproape toate zonele României sunt prezenţi la manifestarea din parcul din Piaţa Unirii până duminică. Fie că îşi vor îmbia vizitatorii cu pastramă ecologică, brânzeturi, cârnăciori sau dulciuri siciliene şi prosciutto, aceştia vor să-i înveţe pe bucureşteni cum să gătească sănătos.
Brânzeturi şi muzică bună
“Vizitatorii pot gusta specialităţi italieneşti, bavareze, chinezeşti, indiene, mexicane, ungureşti, bucovinene, ardeleneşti”, a spus organizatorul evenimentului, Lucian Morteanu.
Din program nu vor lipsi recitalurile, în fiecare seară, în intervalul orar 20.00-22.00, concertând interpreţi ca Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis.
De asemenea, zilnic vor fi organizate concursuri culinare, de la ghicitul sortimentului de vin până la cel mai rapid mâncător de mici. Vizitatorii pot lua lecţii de gastronomie de la specialişti internaţionali, contra cost. Preţul unui curs de 30 de minute este de 10 lei. Lecţiile de gătit vor avea loc sâmbăta şi duminica.
Loc de distracţie pentru copii
În timp ce adulţii vor degusta vinurile şi preparatele ecologice, copiii se pot distra într-un loc special amenajat pentru ei, cu tobogan, căsuţă din desene animate şi multe bomboane şi jeleuri colorate. Atmosfera va fi animată de “Colombina” care va modela baloane şi îi va picta pe faţă. Intrarea pentru cei mici este liberă, adulţii plătind pentru un bilet 10 lei.