"I'll cut taxes" (voi reduce taxele), este promisiunea lui John McCain in programul sau de redresare a economiei americane, prezentat marti seara. Republicanul spune ca, daca va fi ales presedinte, va continua planul lui Bush jr. de reducere a taxelor pe veniturile corporatiilor si va "taia" altele noi: cele de la castigurile de capital, de la retragerea banilor din conturile de pensii pentru persoanele care au peste 59 de ani, va introduce compensari pentru pierderile inregistrate la bursa si va reduce contributia angajatorilor pentru ajutoarele de somaj.
"Daca voi fi ales presedinte, voi ajuta poporul american in cel mai eficient mod in care poate sa o faca un presedinte: cu reduceri de taxe indreptate in acele locuri unde pot fi create locuri de munca si unde pot fi protejate economiile de o viata", a spus McCain, in discursul in care si-a prezentat planul de salvare a economiei americane.
McCain urma sa-si joace aseara ultima carte impotriva lui Barack Obama la ultima dezbatere inaintea alegerilor din 4 noiembrie, in conditiile in care sondajele de opinie il dau pe democrat in avantaj cu 4-6 procente.
Planul lui McCain ii va costa pe americani 52,5 miliarde de dolari, fata de cel al lui Obama, care prevede stimuli pentru economie in valoare de 60 de miliarde de dolari, cu reduceri de taxe orientate in sprijinul celor din clasa mijlocie si a saracilor, dar si cheltuieli mai mari din partea statului pentru crearea de locuri de munca. In discursul sau, reprezentantul democratilor a spus ca va crea cinci milioane de noi locuri de munca, bine platite, investind in industria resurselor regenerabile si inca alte doua milioane de locuri de munca in constructii - va reconstrui drumuri, scoli si poduri.
In ciuda zecilor de miliarde de dolari promise de cei doi candidati pentru redresarea economiei, in plus fata de cele 300 de miliarde deja infuzate