La vârsta de patru ani, Jurnalul de bucătărie este... bine crescut. Cât de bine crescut? Are o înălţime de 2,50 metri şi o lăţime de 1,96 metri. Tipărit în acest format într-un singur exemplar – în afara tirajului obişnuit – suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional marchează astăzi ceasul aniversar.
La vârsta de patru ani, Jurnalul de bucătărie este... bine crescut. Cât de bine crescut? Are o înălţime de 2,50 metri şi o lăţime de 1,96 metri. Tipărit în acest format într-un singur exemplar – în afara tirajului obişnuit – suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional marchează astăzi ceasul aniversar.
Evenimentul "se întâmplă" sub auspicii interesante. Parcă anume a fost să fie orânduit aşa: în aceste zile să aibă loc prima ediţie a Bucharest Food Festival – 16-19 octombrie, prilej pentru suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional să se implice şi să organizeze în acest context o serie de evenimente, în stilul nostru binecunoscut. Adică dând valoare gastronomiei româneşti şi intrând în bucătăria strămoşilor noştri... cu sufletul.
Prima ediţie a Bucharest Food Festival promovează conceptele de slow food şi healty food, toate tipurile de bucătărie internaţională, dar mai ales bucătăria românească. Pe această linie se situează şi work-shop-ul pe care Jurnalul de bucătărie îl va organiza astăzi, cu începere de la ora 12:30, într-un spaţiu special amenajat în Piaţa Unirii (Pavilionul 5).
La dezbaterea cu tema "Există sau nu gastronomie românească?"i-am invitat să răspundă întrebării, cu argumente pro şi contra, pe câţiva specialişti în domeniu. Numele lor nu vă sunt necunoscute, s-au numărat adeseori printre colaboratorii revistei şi au răspuns invitaţiei noastre cu prietenie.
Ei sunt maeştri ai artei culinare, autori de cărţi de bucate, artişti, specialişti în muzeografie, de la