Primul "11" aliniat de Lăcătuş a costat 6,5 milioane de euro, în timp ce Şiman n-a cheltuit nici un ban pentru echipa care s-a calificat în "optimi"
"Mercenarilor! Sînteţi nişte mercenari!", au strigat suporterii Stelei la finalul meciului cu Sportul, din "16-imile" Cupei României, competiţie pe care gruparea din Ghencea a părăsit-o în faţa unei trupe din liga secundă.
Gazeta Sporturilor prezintă astăzi o comparaţie completă între jucătorii celor două echipe care s-au înfruntat marţi la Urziceni, comparaţie împărţită în 6 puncte: cît au costat cei 11 fotbalişti pe care fiecare antrenor i-a băgat pe teren, ce contracte şi prime sînt în Ghencea şi în Regie, ce maşini şi apartamente deţin jucătorii celor două formaţii, dar şi cît cîştigă cei doi antrenori.
Concluzia? La toate capitolele, Steaua stă infinit mai bine, nici măcar liderul financiar de la Sportului neputîndu-se compara cu cel mai prost plătit jucător din Ghencea. Pe teren însă, salariile de zeci de mii de euro n-au avut nici o valoare în faţa unor fotbalişti care locuiesc cu părinţii şi care vin la antrenamente pe jos sau cu tramvaiul.
COSTUL TRANFERURILOR
Zero euro mai eficient decît 6,5 milioane
Cei 11 jucători pe care Lăcătuş i-a ales pentru confruntarea cu Sportul au costat nu mai puţin de 6,5 milioane de euro. Cei mai scumpi? Pleşan (1,5 milioane), Bogdan Stancu şi Golanski (fiecare cîte un milion). De partea cealaltă, patronul Vasile Şiman n-a scos din buzunar nici măcar un euro în schimbul echipei aliniate de Adrian Falub.
"Nu sînt supărat că am ieşit din Cupa României, sînt însă foarte deranjat de faptul că nişte jucători pe care am dat 7 milioane de euro n-au fost în stare să bată nişte puşti"
Gigi Becali
SALARII
Sportul: 25.000 pe an
Steaua: 20.000 pe lună
Cea mai disproporţionată comparaţie este cea în