Antreprenorul vrea să renunţe la tâmplărie pentru a avea timp de pasiunea sa. Investitorul grupului de firme AMVIC (cunoscut prin firma Corina Gealan, prima companie de tâmplărie din România) are şi planuri personale după 17 ani fără concediu. Acţionarul AMVIC este un om energic, cum aveam să constatăm la întâlnirea avută la fabrica din Bragadiru. Fost colonel, Cruţescu a plecat după Revoluţie câteva luni în Golf cu prima unitate medicală a armatei.
„Mi-am dat seama că pot face mai mult. În armată îmi terminam treaba şi apoi ce mai făceam? Eram mărginit de situaţia care era acolo. Nu mă puteam dezvolta mai mult decât îmi permitea funcţia“, spune acesta. Ca investitor, în 1992, s-a apucat de rechizite, de papetărie, într-o perioadă când erau puţini concurenţi în piaţă. „În 1994 mă băteam de la egal la egal cu RTC-ul, căruia de altfel i-am vândut până la urmă afacerea“, îşi mai aminteşte Marin Cruţescu.
Cu banii luaţi a reuşit să deschidă reprezentanţa Gealan în România. „Am bătut palma cu ei fără să ştiu, la acel moment, prea multe despre tâmplărie”, mai spune acesta. A mai investit circa 200.000 – 300.000 de mărci într-o linie tehnologică performantă la acea vreme. Acesta s-a dovedit a fi un business profitabil, care l-a ajutat pe Cruţescu să se dezvolte.
Cea mai grea decizie, rebranduirea firmei
Grupul AMVIC, creat din fosta Corina Gealan în 2006, cuprinde nouă firme. Acţionariatul şi conducerea sunt asigurate de Marin Cruţescu împreună cu soţia sa, Ruxandra, dr. arhitect. Referitor la deciziile din business, antreprenorul crede că schimbarea numelui a fost cea mai grea decizie în afaceri.
Grupul de firme AMVIC, cu activităţi în domeniul construcţiilor, şi-a bugetat o dublare a cifrei de afaceri consolidate în acest an, de la 11 milioane de euro, în 2007, până la 20 milioane de euro, în 2008, ia