Timp de patru zile, în perioada 16-19 octombrie, parcul din piaţa Unirii devine punctul de întâlnire a celor îndrăgostiţi de mâncarea bună. Aflat la prima ediţie în România, Bucharest Food Festival şi-a propus să satisfacă toate capriciile gurmanzilor.
Timp de patru zile, în perioada 16-19 octombrie, parcul din piaţa Unirii devine punctul de întâlnire a celor îndrăgostiţi de mâncarea bună. Aflat la prima ediţie în România, Bucharest Food Festival şi-a propus să satisfacă toate capriciile gurmanzilor.
Un număr de 80 de expozanţi din domeniul alimentar şi 25 de restaurante. 40 de ore de program artistic şi o tombolă cu premii atractive. Peste 30.000 de vizitatori care vor trăi şi "gusta" un eveniment unic în România, dar cu o veche tradiţie în multe alte ţări din lume. Organizat de agenţiile Morevents şi Zarva Communication, evenimentul le-a pregătit românilor o călătorie culinară inedită.
Prima zi a Bucharest Food Festival a debutat cu un work-shop organizat de Jurnalul de bucătărie (marcând astfel, într-un mod cu totul caracteristic, împlinirea a patru ani) şi moderat de Simona Lazăr, editorul suplimentului culinar al Jurnalului Naţional. Tema simpozionului a fost una generoasă, dar în acelaşi timp destul de controversată: "Există sau nu bucătărie românească". Invitaţii, personalităţi pentru care gastronomia românească a depăşit cu mult statutul de pasiune, transformându-se cu timpul în "misiune", au adus argumente pro şi contra caracterului ei cu totul original. Domnul Gheorghe Vătafu, maestru al artei culinare şi vicepreşedinte al ANBCT, a mărturisit cu tot sufletul că "bucătăria românească autentică nu este pe cale de dispariţie, este vie, a existat, există şi va exista întotdeauna. Nu trebuie ignorată, pentru că place atât românilor, cât şi străinilor". Georgeta Roşu, director
la Muzeul Ţăranului Român, a deschis o nouă persp