Vinul alb, la fel de bun pentru inimă
ca şi cel roşu
Vinul alb are aceleaşi beneficii asupra sănătăţii inimii ca şi cel roşu. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă condusă de un cercetător de origine indiană. Pentru acest experiment au fost folosiţi şoareci de laborator în a căror alimentaţie a fost introdus şi vin alb. Cercetătorii au constatat că aceşti cobai au avut mai puţine boli de inimă, comparativ cu animalele care au băut doar apă sau alt tip de alcool. S-a constatat că beneficiile aduse de vinul alb au fost similare celor aduse de vinul roşu, datorită resveratrolului, ingredientul-minune ce se găseşte în coaja boabelor de strugure.
Vinul alb, care se produce doar din pulpa boabelor de struguri, nu şi din coajă, nu conţine această substanţă, dar rezultatele noului studiu arată că pulpa poate avea aceleaşi efecte benefice ca şi coaja. Oamenii de ştiinţă din echipa condusă de biologul Dipak Das au dat unor cobai doze de vin roşu sau alb ce echivalează cu maximum două pahare de vin pe zi, în timp ce alţi cobai au primit doze comparabile ce conţineau polifenoli.
În cazul cobailor care au suferit atacuri de cord, animalele care au primit vin sau polifenoli au avut mai puţine sechele medicale comparativ cu cele care nu băuseră decât apă sau alt tip de alcool. În plus, tensiunea arterială şi fluxul sanguin au fost menţinute la nivel constant. Vinul alb, la fel de bun pentru inimă
ca şi cel roşu
Vinul alb are aceleaşi beneficii asupra sănătăţii inimii ca şi cel roşu. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă condusă de un cercetător de origine indiană. Pentru acest experiment au fost folosiţi şoareci de laborator în a căror alimentaţie a fost introdus şi vin alb. Cercetătorii au constatat că aceşti cobai au avut mai puţine boli de inimă, comparativ cu animalele care au băut doar apă sau alt tip de alcool. S-a constat