Librăriile din Europa Occidentală au fost luate cu asalt de bibliofili, dornici să pună mâna pe best-sellerul „Proştii la putere. Cum să ne apărăm de prostia celor care ne conduc“ al lui Diego Armario.
Diego Armario, fost director al Radiodifuziunii din Spania, în prezent scriitor şi consilier pe probleme de comunicare, îşi începe incursiunea în lumea prostiei într-un mod elocvent, povestind o întâmplare tragicomică, din 1952. În centrul acţiunii îl întâlnim pe monsieur Delille, farmacist, care avea o adevărată obsesie pentru iepurii sălbatici, care îi devastaseră grădina. După ce a recurs la toate metodele posibile ca să scape de „invadatori“, Delille a găsit, în sfârşit, soluţia perfectă pentru a scăpa de urecheaţi. El a comandat o cultură din virusul Myxoma, responsabil pentru mixomatoză, o boală care făcuse ravagii printre iepurii din Australia. Farmacistul a reuşit să pună mâna pe unul dintre micii lui duşmani, căruia i-a inoculat periculosul virus. În doar câteva săptămâni, grădina sa a fost eliberată de invadatori.
Din păcate însă, epidemia s-a extins în Franţa, Olanda, Belgia, Italia. „Geniala“ idee a unui nebun a devastat astfel jumătate din Europa. Însă, nu toate „tâmpeniile“ au aceleaşi consecinţe tragice.
Cert este însă că mai întotdeauna ele nu trec neobservate. Cel puţin, aşa crede Diego Armario, fost director al Radiodifuziunii spaniole, în prezent scriitor şi consilier pe probleme de comunicare, a cărei carte - „Proştii la putere. Cum să ne apărăm de prostia celor care ne conduc“ - face ravagii în Europa.
Şefi cu titlu
În timp ce pentru Carlo Cipolla, un mare economist al secolului trecut, prostul este cineva care face rău altei persoane sau unui grup de indivizi, fără a avea nici un avantaj de pe urma faptei sale sau, mai mult, chiar suportând pe propria piele consecinţele faptelor sale, pentru Armario, lu